Five-star antkeeping. Invented in Sweden.
Five-star antkeeping. Invented in Sweden.

Visst är myror fantastiska?

Lasius niger svärmar

Flygmyror: lasius-släktet svärmar!

Nu är sommaren hetaste dagar här! Och tack vare lite åskoväder, regn och hög luftfuktighet bjuder myrorna oss då på sitt största skådespel – parningsflykten! Många av våra svenska arter har redan svärmat, men nu är det alltså dags för Lasius-släktet.

Vi har fått in rapporter från hela landet om flygmyror som fullkomligt väller över Sveriges balkonger, trädgårdar och terasser. För oss myrintresserade är detta årets höjdpunkt – nu kan vi gå ut och fånga våra egna drottningar och starta en koloni helt själva. Om du missade flygmyrorna och parningsflykten så har med största sannolikhet någon annan fångat in lite för många som de vill bli av med. Besök vårt forum (tyvärr ej längre aktivt eller tillgängligt. Se våra Facebook-grupper istället!) och leta bland annonserna eller lägg upp en egen.

Har du sett några flygmyror nära dig? När och var i så fall?


Vidare läsning:

Vad är flygmyror?

En myrkolonis livscykel

Mer från vår blogg:
byformica nya storlekar sunburst liquid feeders

Nyheter i butiken

Vi har nu fyllt lagret inför 2022 med nya produkter från det välkända och respekterade varumärket byFormica. Butiken har nu fler storlekar av våra populära

Read More »

Säg hej till AntKeep!

Vi är ett svenskt företag som älskar myror. Och nu är vi stolta över att kunna presentera vår första serie formikarium: AntKeep – designade och

Read More »
Share this post